Nak tahu boleh ke telan panadol di awal kandungan ?

Sy pregnant 8weeks and sy demam , boleh ke kalau sy ambik panadol ? Haritu masuk ward sebab demam and alahan teruk , tpi doktor xbgi ubat demam , dia ckp bahaya untuk kandungan sy yg masih awal . Masatu kandungan sy 6weeks . Skrang dah 8weeks . #firstmom #ingintahu

3 Balas

panadol boleh. in fact, itu je painkiller yg selamat dimakan utk pregnant mother. adult dose 1000mg. 2 biji. jgn lebih 4g sehari

mkn panadol yg 500g je. selain dri tu jgn. lps tu boleh minum air kelapa nak buang panas.

2y ago

boleh. xde mslh pon air kelapa tu. elok utk ibu mengandung. sbb boleh clear kn urine incase ade mslh kencing kotor.

boleh. saya tengah demam covid kne tahan wad. dah sepapan panadol saya mkn nurse bg