Pengalaman jarak dekat

Sy plan dgn suami ank sulung & no 2 jarak setahun. After ank no 2 baru nak ambil perancang. And sy pun dah discuss dgn doc memandangkan first pregnancy sy takde ape ape masalah & doc accept. Ada tak mommies kat sini anak jarak setahun or jarak dekat. Macam mana pengalaman tu ek. Penat ke? Stress ke? Anak sulung masih df n mommies pregnant? Share lah. Sy excited nak baca experience mommies 🥰

3 Balas

sy mengandung ank kedua masa anak pertama umur 8 bulan ...mengandung mmg seronok ...tapi lps ank setahun lbih plus ada adik sy rse nk msukkan balik dorg dlam perut 🤣 ank first sy sgt easy going buat sy rse nk nk ada ank lagi ..kalau tdo pon start dri umur 4-5 bulan dia dah pndai tdo sendiri ...mmg dri baby tk prnh mengaruk atau ngis berpanjangan ...tpi hri first adik dia balik rumah dia meragam terus ...stiap hari hampi 30min-1 jam dia akan mngis mngaruk ...sy cuba pujuk pon tk jalan ...start dia ada adik la mula kluar prangai mngade dia🤣 tapi lama2 dia okey jee n syg adik ...tk bgi org lain amik adik jaga ank jarak dekat mmg penat sikit ...dri bersalin smpai ank dekat 5 bulan bab mkan, tdo, mndi jdi tunggang langgang ...ank kedua sy pon bgi sy jnis easy going cuma sy penat sbb dia kuat susu sejam sekli n tdo pon tk smpai 30 min kdg.. cuma skrg sy fokus dekat ank jee ..bab kemas rumah buat mana yg mampu ...kalau sy pkir nk buat semua bnde sy jdi stress n asik rse nk marah je🤭

13h ago

hahahaha seronok pulak baca 🤭 thank you mommy for sharing ❤️ kdg sedih jgk kan tgk ank sulung tiba tiba jadi kurang attention 🥹 tapi tgk pada dia suka sangat berkawan dgn budak2 even dia baru 7bulan 🥹 budak2 main dgn dia, dia suka sgt bergaul dgn budak2.

Pregnant memang best. Mmg excited tengok org ade anak gap setahun. Tapi akan susah la awal2 tu. Klau ada org tolong jaga anak, ok. Klau sendirian jaga anak, mmg akan burnout. Tkt anak jadi punching bag nnti. 🤭🤣

15h ago

hahahaha thank you for sharing mommies 🥰 bunyi mcm seronok kan. semoga sy jadi ibu yg kuat sabar 🤭🤭

maybe akan penat sikit... kalau penat, rehat ok

15h ago

thank you fr yr advice mommy 🫂❤️