Najis warna hijau gelap

Hi sy nk tanye mommies kat sini ade tak anak yg minum susu lactogen najis warna hijau gelap..anak sy dh 7 bulan boleh makan dh..sy baru tukar susu lactogen..sblm minum dupro tapi masuk 7 bulan dah tak serasi susu tu sbb setiap kali berak najis cair campur biji makanan tak hancur..sy ade bace ia normal..tapi mmg akan selalu hijau ke atau akan bertukar kuning jugak lepas ni..sbb baru start dlm 5 hari mcm tu tukar susu#pleasehelp #firstbaby

1 Balas

Kalau baby tak meragam, perut tak sakit, tak sembelit, tak susah buang air besar, normal je sis. Anak saya minum Lactogen pun najis dia hijau gelap. Macam anak saya, dia minum fm jarang jarang sangat. Tapi ada minum. Jadi kalau dia minum fm, najis dia jadi hijau gelap. Most of the time saya direct bf dia, kalau masa ni dia poop, najis dia jadi warna kuning oren biasa tu balik.