Scan perut

Sy nk tanya, boleh ke scan perut sebulan sekali? sy ade appt kk sebulan skali, ingatkan dia ada sekali scan perut. rupanye takde. nurse tu ckp bahaya scan selalu sangat. tapi sy ni kuat overthinking. klu boleh nk scan selalu. bahaya ke kpd baby?ingat nk g scan 2d kt swasta nanti. #firstbaby #seriusnanya

4 Balas

Saya check up di swasta supervised by pakar o&g. Mmg tiap bulan doctor scan nk tgk baby. Di kk mmg semua sedia maklum hanya akan scan brp kali je atas faktor ramai org, mesin scan out of date etc.

9mo ago

Betul. Nurse yg suka takut2 kan patients masih wujud yaa di abad ini. Typical betul

nurse sy kata okey je scan... xde pulak kata bahaya.. yg bahaya tu kalau xray...sy pon tgh plan utk detailed scan 2d..

Sy scan stiap 2mggu sbb sy trauma pernah gugur sebelum ni. So xde mslah pun scan bile2 pun. Doc ckp xbahaya pun.

nak scan pergi swasta.