tanda dah nak bersalin ke?

Sy nk masuk 35w.. Sekarang dh start rasa sakit pinggang bawa ke perut.. Pinggang tu sakit serentak dgn baby mengeras. Dlm sehari mesti 2 3 kali sakit tp x kerap.. tu braxton hick or contraction palsu ke? Kdg sampai berpeluh tahan sakit. Rasa mcm senggugut pun ya jugak.#ingintahu #firstmom

1 Balas

Braxton hicks & contraction palsu is sama maksud. Klu mengeras, bawa berehat.

1y ago

Ye. Yg penting klu tak kerap tak perlu risau. Just monitor saja dulu ya. Sy pun dari 32w dh sakit2 gini, tp sudahnya overdue. Jln buka pun 1cm saja masa serah diri. On induce baru bukaan ada progress