Gdm pregnancy 17 weeks

Sy nak tanya, kalau gdm kite tak tinggi sangat, setakat 5.1 macam tu still doc suruh on ubat and insulin ke? #seriusnanya #firstmom

5 Balas

5.1 tu bacaan bila sis? Saya BSP pagi puasa tak lebih 4.0 something, tengahari, malam tak lebih 6.7 , jadi kalau maintain tak perlu makan ubat dan insulin pun

normal ja sis..kalau ikot dlm buku pink Tu lebih dri 5.3 Tu xboleh..tp setengah kk 6 pun ok lagi..

klau pagi bacaan x blh lebih dr 5.3.. klau 5.1 tu kira ok sis.. 😊

asalkan jgn lebih 6.7 xde makan ubat/insulin. 5.1 Tu normal je

baik, terima kasih.