placenta terms

hi. sy nak tanya apa yg dimaksudkan dgn "anterior low lying placenta" ? sy kurg faham la. ada x sape2 yg sudi terangkan. tq.. #ingintahu #pleasehelp #firstmom #firstbaby

2 Balas

Uri berada di bahagian hadapan uterus n kt bahagian bawah, maksudnya uri hampir tutup/tutup habis saluran utk baby keluar. Sebaiknya uri di atas sbb baby kena keluar dulu sebelum uri.

bahasa mudahnya, uri kat bawah. berapa weeks ni . kalau bawah 25w tak perlu risau lagi. in syaa Allah akan naik sendiri. cuma jaga², jgn angkat berat² sangat