Gerd dan pedih ulu hati ketika hamil

Sy memang ada masalah gerd sebelum preggy. Sekarang dh 8w...sy alami masalah gastrik dan pedih ulu hati sampai nak makan semua muntah sehingga sy jd hyperems...3x warded tapi masih xdapat atasi masalah ni...siapa boleh kongsi tips nak hilangkan atau kurangkan masalah ni. Seksa sangat bila nak makan pun jadi xlalu n trauma bila asyik muntah. #firstmom #pleasehelp #ingintahu #seriusnanya

1 Balas

kurangkan pedas.. jgn mkn bnyk sgt..jgn baring slps mkn..jgn mkn lewat mlm.. jaga waktu mkn.. makin besar perut makin seksa pedih ulu hati