9w takda selera

Sy jnis yg tak makan daging. Boleh mkn ikan dan ayam kcuali hati ayam, leher & kaki ayam. tp sy penggemar sayur. Msalahnya sejak preg ni tak lalu apa2. Tgk ayam goreng pun nak muntah 😢 Beli mknan atau masak sndri pun smua tak lalu. Air pun sama. Manis ke tidak smua tak kena tekak. dahla kena muntah setiap hari smpaikn muntah angin je. Ada anemia pulak. Berat makin susut harapkn smngat je yg kuat skg 😫 #firstmom

3 Balas

Hi mommy, *send virtual hugs* 🫂🫂. I pun dulu macam tu. I dulu asal pergi kerja je muntah hahahaha. I just makan vitamin je. Kalau I ada selera and teringin something je I terus beli banyak-banyak walaupun makan 2-3mulut je. I selalu cakap and pegang perut tanya anak sambil cakap "baby nak makan apa harini?" then i sebutlah satu satu makanan tu. lepastu contoh i cakap "kita makan satay nak? kalau ibu makan satay jangan bagi ibu muntah ya?". Kadang jadi kadang tak. Tapi kita akan kuat sebab anak. Alahan ni kejap je tau mommy. Nanti baby and perut dah besar inshallah dah tak alahan. Mommy jangan sedih ya. Kuatkan semangat 🫂🫂

5mo ago

aaww so sweet 🥹 sy pun slalu jgk sis pgg perut ckp ngan baby wlaupun ckp dlm hati supaya baby sihat2 je biarpun mama dia lemah snggup hadap. dah la tggal sndri kat rumah klau husband kja. homesick family dkt sabah 😭 tp kena kuat

sama macam saya, ikan daging ayam pun xlalu 😭 boleh makan maggi sup je. Tapi nak makan banyak rasa bersalah sebab bnyk msg. 6-9weeks berat sy turun kurang dr before pregnant. Malam memang tak makan sbb selalu muntah malam. Last2 saya lapik perut dgn biskut hup seng je 🥹 dan saya makan buah jambu banyak2. Harap phase tak lalu makan ni berlalu cepat2 🙏🏼

sm mcm sy...cuma tak teruk mcm nie..sy akan try mcm2 mknan.. klu tak boleh kdg2 dh oder..pandang je x mau...kdg2 dah mkn 2/3 suap dah tolak sy stop n try lain..jnji ada makanan msuk perut