Bacaan hemoglobin

Sy jenis ta makan sayur. Buah buahan dan makanan/minuman yg mcm mana boley bantu utk tingkatkan bacaan HB tu ye. Serta berapa kerap makanan tersebut perlu diambil. #ingintahu #bantusharing

1 Balas

Makan buah orange , delima, jambu batu. Daging , kerang , ikan , ayam . Kalau buah awak makan sehari sebijik pun okay ikut mana mampu. Kalau tak larat nak telan banyak2 awak blend jadikan jus je. Kurangkan milo teh coffee yang ada caffeine. Semoga sentiasa sihat awak ❤️