35 week sakit bahagin vagina

sy hari ni dah masuk 35 week..normal ke bawah perut macam terasa berat sgt bila bagun..lepas tu kita punya vagina pun terasa sakit..bila nak jalan sakit je rasa..

8 Balas

normal tanda bby turun kebawah..mcm sy skrg lh dah 2cm bukaan tdi g hospital tpi doc xtahan pun..dy nk tunggu contraction baby mengeras baru suruh dtg ...trikh serah diri 15/hb ni lagi 6hari je..xnk pulk dy tahan terus,sebelum balik doc siap pesan kalau ada skit lagi mlm ni terus dtg hospital cepat2 risiko pecah rahim to tinggi..pndai pulak dy pesan mcm to,ini kandungan ke 3 bakal czer jugak... sabar je lah nk besalin dekat tempat org gini lh kena ikut rentak doc ..dulu anak ke 2 1cm dah kena tahan esok terus czer,tapi dekat sini pelik cara dy...apa2 pun harap dipermudahkan urusan mommy's Aamiin

1y ago

Lama xsis dr 1cm ke 2 cm? Sy baby dah mmg kat bwh. Tp bukaan check 1cm.. doc tahan wad.. mslhnya contraction tu yg jenis brixton hicks.. dtg pn kejap2.. 😢

Saya start 33weeks sampai sekarang. Sakit area situ. Tambah kalau nak pusing ke kiri kanan time tidur. And time bangun nak jalan. Allahu. Tapi nurse ckp normal sbb baby dah turun. Haritu saya scan time 36weeks dia dah masuk laluan. Mak nya ni harap sgt keluar minggu ni dah penat bawak perut😂 doakan tau semua. Saya doakan semoga kita semua dipermudahkan urusan bersalin nanti aminnnn🥰

1y ago

Sama sis situasi kita. Saya 36weeks. Sakit pinggang rasa nak patah. Jalan pun kengkang dah.. buruk beno rasanya. 😅

sye 33week now pun rse cmni.. sblm ni xde rse lg. msk 33 week rse kt celah kelengkang ni sakit pstu pat apom tu sakit jgk 😅hrp2 Normal jela.. ank dh msk ketiga tp confused plk sbb ank jrk 3-4 tahun sorg.. so mcm lupa lupa pulak haha

1y ago

huhuuu sama yg senasib ekk.. xpe kte mommy hebat. xlama dh tu msg2.. sye pun nebes. ni pulak kena serah diri awl sbb sye ada gdm. awl bln 2 dh kena serah diri. doakan sye ya. jaga diri & semoga selamat semuanya ya ♥️Aaminn

kalau dah rasa mcmtu , baby dah turun .. sya ni dah byk kali kena contraction palsu .. tpi blm skit bawah perut lagi .. tunggu scan 36w nanti tgk dia dah masok laluan ke blm

1y ago

sis dah berapa week yg kena tahan wad...sabar ye sis..semoga sis selamat bersalin..

sy pon sama.. selalu bsenam sikit2 tp lepas rasa sakit kat vagina langsung x buat da..susah nk bgerak.. sy da masuk 37w

normal je sis.. sy dh msuk 36w pun masih sakit tempat vagina..time 35w pun sama skit jgk

1y ago

kalau normal lega la sikit..risau je ni..mcm2 jugak fikir ni..hehehe

sy pn 35 week 5 day... ade rase cm tu jgk.. normal Agak nya

1y ago

harap2 normal la..nak tggu check up 36 week minggu depan..kalau masih sama jugak sakit nk tnya dr la..

Samalahh🥹

1y ago

Itulahh . Lagi lagi saya ni memang jenis susah nak dok diam 😂 redha jela