Pregnancy 15weeks

Sy hamil 15weeks tp baby bump belum kelihatan. Is that normal? And saya sering sakit di bahagian bawah perut. Can someone enlighten me? #firstpregnancy

2 Balas

doktor kata, utk first baby nak nampak baby bump tu 20weeks ke atas baru nampak. anak2 seterusnya akan lebih awal lah. saya anak first org ingt saya mcm x pregnant sbb xde perut, padahal da 6 bulan. ni second awal gila da nmpk. huhu. pasal sakit kt bawah perut tu saya kena jugak, sama mcm awk 15weeks, dia mcm cramp lah lama juga rasa crampnya jadi saya gi klinik nk cek. doktor kata uri saya kt bawah padanlah sakit..tp doktor kata tu biasa, nnti baby makin besar uri akan naik atas juga. kalau awk risau gi lah scan. kdg kita selagi xtau keadaan baby selagi tu kita risau.. selain tu mgkin sbb rahim tgh stretch sbb baby tgh membesar.

2y ago

faham2. terima kasih byk2 mummy. it helps me a lot. ❤️

Sy ada baca, org kata first pregnancy mmg normal baby bump tk bape nampak sangat. Ada yg sampai bulan ke 6 bru perut nampak jelas. Yg sakit dibawah perut tu normal jugak kot sbb sy tgh rasa skrg. Awak boleh google psl round ligament pain. Selagi pregnancy awak tkde bleeding/spotting should be ok ☺️