Macam ni tanda nk bersalin ke?

Sy first time pregnant sampai 37 weeks, . Kalau keluar mcm dalam gambar ni tanda nk bersalin ke? Takde keluar air or darah. Sakit perut pun takde lagi. Ada tak yg pernah jadi mcm sy? #newmom

Macam ni tanda nk bersalin ke?
9 Balas

Salah satu tanda bersalin jugak tu sis, boleh cuba cek kat hospital/ Klinik sawasta cek scan kandungan air ketuban ada kurang/ tak. baby ok saya haritu buat mcm ni pegi Klinik swasta cek air ketuban dari 12 kurang 9, terus doktor Klinik swasta buat surat suruh saya bawak kat hospital kerajaan. balik rumah packing brg terus ke hospital cek2 dah ada bukaan 2 cm, tapi belum tanda sakit apa semua, 4 hari bulan masuk wad, baby keluar tengahmlm 12.53 6 hari bulan bersalin normal, sakit bersalin tu stat pukul 4 pagi 5 haribulan

2mo ago

Alhamdulillah 🤲

Kalau ikutkan, lendir yg ada darah, atau masa kencing keluar darah ketul ketul/berbenang kaler coklat @ merah, itu salah satu tanda tanda nak bersalin. Sakit cramp dalam tempoh masa yg lama macam senggugut campur baby mengeras sampai sakit ke belakang pun tanda juga. Kalau keluar air ketuban tu memang sah sah la tanda paling mudah kenal tapi bahaya untuk baby kalau lambat sampi hosp. Yg dalam gambar ni macam keputihan normal.

sy keluar mcm ni dari 34weeks haritu. harini dah 38weks kdg ii ada keluar mcm tuu & mcm putih telur yg tak masak. takde sign lagi nak beranak

saya pernah keluar mcm ni masa ank pertama ,terus saya ke hospital ..tiada keluar darah ,air atau skit perut ...trus nurse cek dah bukaan 3 cm trus

2mo ago

sama-sama moms

kadang ii sy pun ada keluar mcm ni, kdg ii risau jgk klau tu tanda ii nk bersalin. Now dh 36w

Saya keluar mcm ni jugak masa 36weeks, sekarang 38weeks masih takde tanda apa apa lagi..

klu sy, belum lg..36w dh ada mcmni. udahnya 41w bsalin.

mucus plug ni dia wrna coklat, pink kemerah merahan. mcm jelly. tebal.

iya, mucus plug

2mo ago

kalau mucus plug ya tanda bersalin.