Perut kerap rasa sakit

Sy first time pregnant. Baby 31 weeks now. Tapi perut kerap sakit. Rasa macam sengugut. Normal x? Tq semua. #ingintahu

5 Balas

Normal.Selagi takde bleeding or leaking its normal.Tu braxton hicks,kontraksi palsu,untuk memudahkan persalinan kelak.Kalau kontraksi real dia ada keluar tanda lendir dan darah or leaking.Dan sakit dia kerap dtg,sampai duduk tak kena baring tak kena nak buat apa pun tak kena

sy baru je discharge wad. mcm ni lah kena. siap 10 min sekali contraction (3min). ada bukaan 1cm. tp sbb dia on off jd doc suh blk rehat kt umoh

Sama jugak tengah 30 weeks. Kadang rasa senggugut, takut je keluar darah ke apa kan 😭 tapi baca mmg normal

Samaa laa sy skg msk da 34w kerap sakit pinggang +bawah perut&tulang punggung 🥺

4mo ago

duduk kerusi tgk tv lama skit pun mula lah bawah perut sakit. xselesa.

normal. false contraction