Baby 10 bulan kerap buang air besar

Sy first mom,sy xcukup pengalaman lagi jaga anak. Baby sy umur dah 10 bulan lebih. Sy selalu bagi mkn bubur nasi + carrot . Sejak kebelakangan ni baby sy kerap berak. Lepas mkn berak, lepas menyusu berak . 3 kali sehari sy bagi dia mkn,3 kali juga tu dia berak. Itu tak termasuk lepas menyusu lagi. Lepas menyusu pun sama. Kadang sehari smpai 4-5 kali sehari mesti membuang .Sy risau kalau ada yg apa2 mknan yg dia tak sesuai . Sy risau juga berat badan dia tak bertambah. Normal ke mcm ni? #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #firstmom #seriusnanya #bantusharing #firstmomfirstbaby

1 Balas

texture poo baby mcm mana? baby mmg makan itu sahaja ka?

6mo ago

baby xdpt protein. awak kena bg baby mknn protein sama. awak dh boleh pelbagaikan menu baby. boleh buat masakan bertumis. boleh bg makan family. mean awak masak. before masok kn grm gula msg awak asing portion utk baby mkn. xperlu masak dua tiga kali. takut baby awak cirit birit.