Susu formular

Hi, sy first mom. Baby sy fully formula. Skrg dh nk msuk 9 bulan still guna susu dupro langkah 1 (0-12bulan) , klau sy tukar ke langkah 2(6-36bulan) , ade kesan apa2 ke? Ataupun tk perlu tukar? #ingintahu #firstmom #bantusharing

1 Balas

dupro langkah 1 tu boleh sampai 12 bulan kan? kalau boleh, teruskan je. nanti lepas 12 bulan baru tukar susu. macam anak sy, minum lactogen. tapi sebab lactogen langkah 1 kadang2 susah nak cari, sy tukar langkah 2 masa umur 8-9 bulan. lagipun kandungan nutrien dua2 susu tak jauh beza sangat. pastu lepas je 12 bulan, sy tukar Fernleaf fullcream.