Mintak Pendapat Senior

Sy due 17/5 , mertua sibuk suruh balik bln 6 nnti sambung pantang rmh dia skali dia nk mjlis pencen cikgu n cukur jambul katanya… sy pantang dngn ibu sndri … tk hbis pantang lagi bln 6 tuu dh suruh sy blik kg 7jam prjalann tu .. ipar dh pesan jngn pntng dngn mak mertua ni .. suami ni jenis ikut je ckp mak side sy dia tknk dngr pon entah laa pening sy ptut dia org tua dia thu psal pantang2 nii … thu tk sabar jmpe baby tp tulah over sngt tk pkir baby tu tk kuat lgi nk jmpe org ramai jenis family diorg ni peluk cium bby ni biasa🥱 katanya org dulu2 elok jaa peluk cium tk de sakit pape … payah org tua jenis pikir tekak sndri degil bila tegur elok sentap menantu jgk buruk bkn sy sorang menantu sbelum ni pon mcm tu berebut baby kesana kemari.. #SeriusTanya #newmom

1 Balas

Sisi cakap ja insyaAllah tak berani janji… Kalau dah bersalin berpantang nanti bagitau ja mil yang sis masih belum pulih n sihat sepenuhnya… Lagipun dalam pantang takleh jalan jauh takut bleeding n bahaya untuk ibu sebab duduk lama2… Paling kurang 2bulan boleh la nak jalan jauh sikit…

7mo ago

Tulah ni belom thu brsalin normal ke cser dpt jenis tk fhm bhasa ni payah nk bincang letih sy