Normal ke scan lari 2mgu

Sy dh 9w1d tp bila scan 7w... Ptt ikut tarikh kita ke ikut scan. Belum pergi kk lagi.. Agak risau lari 2mgu.. #bantujawab #ingintahu

5 Balas

ikut scan je awk. maybe ovulation lambat , tu yg DR bgtau dgn kakak sya dulu. Tapi kalau heartbeat dh ada tu ok dah. Saya pulak terlebih 1 mggu. Mula2 scan dulu elok je ikut tarikh period, 7wks . Tapi second scan tba2 lebih 1 mggu, scan kali ke 3 pun sama. sptutnya 11wks tpi jadi 12wks. Doc risau takut EDD lain, jadi sya kena scan lagi dekat KK after 2weeks. rasanya normal kalau tarikh tu lari sikit. Kita ikut je scan tu.

Untung sis beza 2week je.. sy masa scan mula2 aritu lagi laa.. 6week larinye... hihihi.... Dktr tu pulak kata sy salah bg tarikh last pied... Sy ni tiap kali pied dok catat kat hp, sbb mmg rncng nk bby lagi.. Ikut je tarikh scan yg dktr bg.. tp slalu mmg beranak awal 2week kan... stndby jela 38week tu nnti nk beranak.. anak2 sy tak pnh lagi beranak ikut due date, Ada yg awal 4week, ada yg awal 3week.. 2week..

sama mcm saya.. klau ikutkan dah 10w6d tapi scan jadi 9w4d... lari semingguu mcm tuhhh... ikut scan jaa awak...

sy pn mcm tu..lari 2 minggu sbb period x teratur..waktu subur lambat..

kalau mcm saya ikut scan awak..