13w pregnant

Sy dh 13w4d, sy masih belum minum susu. Sy minum beberapa kali je masa awal pregnant haritu. Sejak mual2 tu tk minum. Sy nak tnya, mgkin klu mommies ada yg pernah berjumpa dgn doctor tnya. Takpa ke klu kita dh 13w mcm ni tk minum susu? Tapi folic acid tetap makan. #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

6 Balas

Wajib ke minum susu masa pregnant? Jawapannya TAK wajib sis. Asalkan zat sama daripada susu tu kita dapat dah cukup. Kalau taknak susu, boleh ganti makanan lain yg beri zat yg sama macam susu. Contohnya yogurt, cheese, sayur dan macam2 lagi makanan yang lain. Sy pregnant mmg tak pernah minum susu sebab sy tak reti minum susu. Anak sy keluar sihat kuat je

Saya pun strt pregnant tk minum susu sbb rse nk muntah. Saya ade tnye doktor klau tk minum susu boleh ke saya nak pil calsium, tpi doktor ckp dkt dlm obimin smue dh ade so tk amk pil calsium pun tkpe. Skrg pun saya ade try minum susu hl tu, alhamdulillah tkde rse nk muntah cume nye saya minum kdg2 je.

1y ago

Oh yeke. Sy baru nk makan obimin sbb doktor KK baru order. Sy try hehe tq sis

Saya tak minum susu, sebab masa anak 1st berat naik mendadak sebab minum susu. Skrg saya ambil vitamin Ganilia. Semua khasiat ada dalam tu

1y ago

Sy tnya doktor KK dia plk blh tnya apa kandungan dlm tu. Lpstu dia tk kasi mkn dlu, dia suruh sy makan yg dia order obimin

sama mcm sy.sbb sy x suke susu..tapi bile dah mengandung sy ganti yogurt sebagai susu..

1y ago

boleh je...try ye..hehe

sye sampai bersalin x mnum susu. xde mslh pon. bby keluar sihat je.

1y ago

Iye? Alhamdulillah tq sis ❤️

ambil pil kalsium pun boleh sis