Overdue 41 minggu

Hi , sy dah overdue . Esok dah masuk 41 minggu . Kalau tkda tanda jugak kena serah diri hari isnin ni ... Ada ke kat sini pernah overdue jugak ? Meh la share Hehehe.. semoga baik baik saja . Aamiin Ya Mujib

2 Balas

sy ank 1st overdue 41wks.. induced drip tp bukaan 4cm je.. proceed emergency czer lps 8jam dlm LR.. 2nd ni 40wks serah dri sbb ade gdm.. kne induced belon pg.. tp dah ade bukaan 2cm dah.. ptg dlm pkul 6 cmtu belon jatuh bukaan da 8cm terus tolak LR.. pkul 8 mlm hr yg sme slmt bsalin..

ank 1st sy overdue. kena induce sbb jln 1cm saja.

5mo ago

ats org. dkt wad sy induce belon..belon xjatuh lps pkai 24jam..tapi bila cabut tahu2 dh 4cm (fasa active labor). terus dktr book katil LR. dkt LR sambung induce drip...klu dh masuk drip lg cepat.