Air gula secomd time!!

Sy dah msuk 9 bulan (38weeks)... x expect kne minum air gula lagi.. 😭 Smlm sy pi bantai beli dessert coklat banyak.. so kira dah bnyak sgt makan manis smlm.. konon nk lps kan ngidam sblum beranak lah tuu.. skali tu tadi klinik kk call suh mai jumaat ni untuk minum air gula 🥺 cana ekk nk buat takut sangkut lerrrrrrrr.. nk kne buat air detox ke ekk? Ke ada kaedah lain nk naturalkan darah? HAHHAHAHAHHA rasa nak nangis dibuatnya sbb masih fobia msa firstime minum air gula balik umah muntah teruk sgt pstu x lalu makan 3 hari sbb rasa cam semua bnda manis kat tekak🥲 mak sy trpksa masak smbal udang pedas pedas supaya hilangkan rasa manis kat tekak tu 🤣 adoii 🥲#ingintahu #firstbaby #seriusnanya #bantusharing #pleasehelp

7 Balas

Ini saya share apa yg saya buat ye sbb sama mcm situasi awak. Saya minum air gula 2nd time kt klinik private sbb nk minum yg ada flavour. Kononnya klu result ok, nk bg KK result tu je hari sepatutnya kena minum air gula di KK sbb KK allowed buat cmtu. Tp tgk2 sangkut, result lps 2 jam 8.8. Jd saya decide utk x bg result tu dan jaga diet saya sebelum date sbnr minum air gula di KK. Saya minum air gula kt klinik private hri sabtu- result sangkut. So dr sabtu tu terus saya xambil air manis/desert/coklat etc lgsg. Air cuma minum air barli tanpa gula, mkn epal hijau. Sampai la hari rabu appt minum air gula kt KK. Result lps 2 jam 7.4. So dlm 4 hari jgk la saya jaga diet. Xpasal2 minum air gula 3 kali sbb xnk sangkut 🤣 yg sangkut sampai 8.8 tu sbb saya rasa 2 3 hari sebelum tu mmg saya bnyk ambil mknn manis, kek, air manis, coklat etc 😂 result first time minum ok je bawah 7 🤣

12mo ago

btul.. sy pon trkejut dah 38 weeks kne minum air gula lagi..😭 dah ckp ngn baby.. nk kluar skang.. kliar leerrrr.. dah cukup matang dah ni nk beranak🤣 lagi takut minum air gula dri nk beranak 🤣🤣

.sy hr tu pun kene minum air gula n sngkut gdm😁😁nk hujung2 pulak tu...sy minum air kosong lbih normal balik result nye..xde la mncanak naik..hehehe..tp masih kene control jugak smpai nk besalin...sy minggu dpn br 9bulan..pnt buat bsp je la😅😅

12mo ago

bsp tu apa ya sis? slalu dgr org ckp bsp bsp ni.. tapi sy x tahu bsp tu apa 😅

minum air barli kosong tanpa gula atau sis hiris lemon makan mcm buah oren. mmg masam pahit² tapi nk tak nk terpaksa telan 😂 saya pun dh 36w skrg nafsu makan membuak buak, gdm on diet start 32w hari tu

12mo ago

harap ada rezeki bersalin normal walaupun sangkutttt gdm 😭

Banyakkan minum air kosong je sis . saya pun syok jgk dok minum mkn maniss , tpi taksangkut gdm sbb control balik dngn air mineral .

12mo ago

dah hujung hujung ni mmg kurang minum ayaq sbb asyik nk trkencing.. 😂 letih pi tandas sajooooo

Sis amalkan 2 liter sehari sis. And minum air barli rebus tu tanpa gula. InsyaAllah okay je nanti. ❤️

12mo ago

mkn jam 7 supaya lapar and boleh trus telan air gula ye? wahh fahamm.. sy pun mmg slalu buat wrap and salad!

mugkin sbb berat awak naik byk...sbb tu kena minum air gula

cuba minum air kelapa sis

12mo ago

sy tryyyyyyy!!