Period lepas bersalin

Sy dah bersalin msa 25Feb (czer). Buat masa skg sy x ambil apa2 perancang, nak tnya biasanya klu dah hbis darah nifas 60hari & x ambil perancang kita akn period mcm biasa ke? #SeriusTanya #bantujawab #ingintahu #Sharing_dong_Bund #firstmom #newmom

2 Balas

Depends badan masing2 sis. Ada yg lepas 6 bulan tp ada juga yg awal. My sister lepas je hbis darah nifas, dia period sdgkn mmg fully breastfeed. Klu pn sis lambat period balik, jgn stress. Normal je, badan kta tgh nk pulih.

kalau fully bf, selalunya take time sikit. tapi kalau dak, sama ja.