Baby lahir berapa week ye??

Sy dah 33week..tp still binggung nk kira bila sakit nak besalin..sebab ada gak tengok mom 33week keatas dh boleh standby brg labor #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #firstmom

4 Balas

Seeloknya 37w ke atas. Tapi biasanya ibu ibu yg masuk 3rd trimester mmg standby barang baby awal. In case baby lahir awal dari jangkaan, barang semua dah ready. Tak kalut nanti

Standby awal2 tak kelang kabut. Andaikata terbesalin awal, brg semua dh ada.

Dari 30 week bersedia utk barang baby settle dan barang hospital disediakan

normal 37 ke atas, jika bawah kira premature baby