Normal ke? 3-4 minggu pregnant, mmg cramp pada perut mcm senggugut tu?

Sy check upt seminggu lepas +ve, tapi sepatutnya period smlm. Skrg sy dah lewat period 1 hari. Rasa cramp yg mcm senggugut pada ari2 tu. Pinggang dan peha pun rasa lenguh2. Awal2 pregnant akak2 yg lain pun rasa yg sama ke? Puting sy pun bila picit sakit, payudara rasa mcm bengkak. Sy plan baru nak check doc untuk pengesahan pregnant tgh bulan depan. 🥹 tolong ye kakak2 semua 🙏🏻 #firstmom

4 Balas

puting n breast sakit adalah salah satu tanda pregnant. cramp pn tanda rahim sedang membentuk, tp apa2 pn bila tahu positif, boleh jumpa dr dapatkan pengesahan. sbrg symptom spti bleeding or sakit perut berterusan terus dapatkan dr pnya nasihat. sya dulu gugur sbb bleeding mcm period hari2. so jumpa je dr bila risau

saya pun sama jugak, dah buat blood test MMG + , minggu lepas lenguh peha hari ni sakit pinggang pulak. payudara MMG sakit gila bila dah buka bra

1y ago

setiap org ada simptom berbeza yunk , biarkan apa yg mereka ckp. saya buat iui pun org ckp 1st time takkan menjadi. saya tawakal jer, so kita enjoy JEA trimester pertama kita ni. tapi I slalu semput dan tak lapar - rasa sebu jea

saya pun ada rsa simptom yg sama. check upt 3x +ve. semoga kita ada rezeki anak dan dipermudahkan semua.

Sama macam sy .. Then smlm dh dtg period . Siap test clear blue lgi n positif. Tp sy redha klau bukn rezeki lg

1y ago

Slalunya kalau dh +ve tapi klua darah takde rasa sakit tu bukan period tapi darah penempelan. Saya berdarah selama seminggu, so far alhamdulillah baby sihat.