Susu similac for mum

Sy bru start minum susu brand similac for mum tapi sy prasan sejak start minum perut slalu masuk angin, sakit perut kerap ke tandas. Adakah ibu2 mengalami benda yg sama? #ingintahu #firstmom

4 Balas

sy ada terbaca kalau kita minum susu yg tk suai dgn kita perut akan rasa tk selesa & rasa berangin. mcm baby jgk lah kalau tk kena susu baby akan cirit & perut jd tk selesa. sy skrng consume hi goat baru perut okay. sblm nih ada try brand lain jd cirit birit & ulang alik tandas. mybe similac tk suai dgn awak.

Sama saya ade minum susu . Then start minum tuh asyik sakit perut . Doc kata mungkin susu tuh tak sesuai dengan perut saya .

Saya minum susu tu, tak boleh telan. Nak muntah pulak. Padehal masa beli kat expo hritu sedap je.

dulu 2 tin similac saya minum tapi ok je. mungkin tak sesuai dgn awak kot?