Bersalin czer

Sy bersalin czer 21/5/24 Alhamdulillah dh ckup sebulan..nak tanya..momy2 yg czer yg sama macam sya..masih ada rasa sakit x dekat bahagian perut? Sy rasa sakit dibahagian dalam..atas sikit pada tempat jahit..jahitan luar dah kering...normal x ya msih rasa sakit bahagian atas pada tempat jahit??

2 Balas

normal utk 6bulan pertama .. anak sy dh 9bulan pun msih rasa nyilu2 sis kt tmpt tuu .. nnti ckup setahun digalakkan scan utk tgk parut dlm tu, doc boleh bgtahu luka okay ke x, tertutup ke x .. penjagaan kena rapi ye sis, bru sebulan ni lgi la kena jaga sikitt, berat2 jgn angkat kecuali baby