boleh share pengalaman yng mommy ada cyst 5cm preggy 6week3dy

sy baru preggy kiraan period dah 6week3day tapi bila scan baru 5week4day n doc ada jumpa cyst 5cm .. mcm mna kecutkan cyst tu ya .. bila tahu bnde² mcm ni rasa takut dgn stress .. #First_Baby

3 Balas

jgn stress. itu tak membantu dlm mengecutkan cyst. amalkan je pemakanan sihat. elakkan fast food, makanan berminyak dan sebagainya. saya dari sebelum mengandung mmg ada cyst. lepas je pregnant dia kecut sendiri. kerapkan pantau je dgn dr utk tgk size cyst tu

1y ago

haah wak .. sy ikut cakap awak ni dulu .. sbb dulu xreply sbb xde semangat lagii wak .. appoimnt dgn o&g dah settle .. tinggal pantauan klinik ja .. pastu nurse ada cakp , tinggal sekali lagi nurse nak check cyst .. klau betul dah xde .. sticker kuning tu tukar p hijau katanya 😅

saya mse 1st scan ada cyst.. skrg dh 22w scan dktor xde ckp apa pom..mgkin dh hilang..sbb awl2 scan tuh pom dktor bgthu normal klau awl2 mngandung ada cyst nti lama2 hilang.. nk selamat sis bleh tnye dktor bila scan next checkup nti..

1y ago

alhmdulillah skrg dah okey . dulu stress juga + alahan teruk masuk hospital drip air berbotol² .. pastu doctr tu pula scan cyst lebih besar dri saiz scan swasta .. tmbah pula mmngis sorng² .. pastu sy kurngkn mkn fastfood . soya gitu la . lama² pmkanan pun sy tak hairan dah nak makan apa hahah .. sbb nak hilngkn stress tu ja .. alhmdulillah 21week scan dah hilng cyst tu , nurse kata balik rumah sujud sykur allah prmudakan 🤭

awak macam mana sekarang

1y ago

alhmdulillah , skrg dah 21week ,doctor kata cyst dah xde wak .. katanya hormon orng mngndung awal²