Susu formula tahan berapa lama dalam milk warmer selepas dibancuh?

Sy bancuh susu formula awal sbb nk elak anak meragam kalo terjaga malam nk susu..betul ke susu yg dibancuh awal kemudian letak dlam milk warmer spy sentiasa suam,bleh bertahan 4jam? Sy agak2 dlm ms 4jam ank sy akan terjaga tuk mintak susu,jd sy akan bncuh dlu awal2..kbnyakan sy baca tahan 2jam kalo dlm suhu bilik, mksdnya xletak dlm milk warmer slpas dibancuh..

1 Balas

susu formula tahan 2jam je lps dibancuh x kira lah dlm suhu bilik ke milk warmer ke air panas ke ape2 jela. 24jam dlm chiller. 1 jam selepas baby minum incase x habis. x perlu bancuh awal sis. bancuh susu tu cepat je, x sampai seminit pon. x sama mcm panaskan ebm. sebelum u tido, make sure buat air suam ikut suhu anak u minum ltk dlm thermos, so nnti x payah dah nak adjust panas sgt lah sejuk sgt lah. susu siap2 ltk dlm botol. ltk dlm bakul khas bwk masuk bilik, kalau u malas nak keluar time mlm. nanti ank nk susu terus tmbh air, goyang² sikit terus bagi anak minum.

9mo ago

oooo..okey2..okey jga idea ni membantu sy percepatkan nk bancuh susu..🥰terime kasih ye..