Masalah keputihan

Sy ada masalah keputihan kadang2 warna putih dan kadang2 warna hijau,bahagian bawah pun rasa sakit.Nak tunggu next appoinment atau macam mana ya?#firstmom #pleasehelp

4 Balas

buat swab next appointment. request cakap kat nurse pasal keputihan awak. macam saya keputihan banyak tapi takda sampai hijau, positive gbs. so kalau awak dah sampai sakit & hijau tu, possibility gbs tu

9mo ago

thats why awak kena buat swab untuk tahu gbs ke tak. sebab dah sampai tahap kadang keluar hijau tu. inform dekat nurse nanti jangan biar. at least awak tahu

Pergi clinic cepat dear. Dont wait for next appointment. Takut infection dekst kandungan nnti

nnt next app mntk misi buat swab

Next appointment awak bila?

9mo ago

Hmm bagi saya lama lagi tu. Kalau awak mampu, buat HVS di klinik swasta. Saya pernah berada di situasi awak. Tapi keputihan saya tak banyak. Dah inform nurse, nurse kata normal masalah keputihan tu. Nurse kata rasa sakit bawah sebab baby nak membesar.Nasib baik kebetulan saya tutup buku pink KK, proceed di hospital swasta. Terus saya informed gynae, on the spot buat HVS. Result HVS saya ada GBS. Gynae kata keputihan saya banyak di bahagian dalam. Dapat antibiotic dengan ubat insert. Alhamdulillah lepas tu tak rasa sakit bawah dah. Masa dalam labor room, gynae on antibiotic drip pula untuk 2nd treatment of GBS.