Pertanyaan agak srs

sy ad tgk dekat tiktok pasal sawan bayi 0-3 bulan. tanda ii dia tgn mcm mendayung sampan, kaki mengayuh basikal, mulut mengunyah, lidah jelir. ank ii mommy ad tak tanda ii mcm tuu? sbb ank sy ada semua ciri ii tuu 🥺 adakah sy patut risau 🥺🥺 tapi setahu sy semua bayi mcm tuu atau sy salah 🥺🥺 tolong share ye mommy ii semua. terima kasih 🥺❤️ #bantusharing #firstmom #ingintahu

2 Balas

Saya tak pernah jadikan Tik Tok sebagai sumber rujukan. Apa2 saya rujuk doktor terus atau dapatkan info daripada sumber yang sahih. Tik Tok ni short story so mesej yang nak disampaikan selalu tak sampai pada viewers. Bagi saya tu tingkah laku baby yang normal. Plus tanda2 sawan pada baby setahu saya bukan macam tu. Saya cuma boleh sarankan awak untuk refer dengan doktor kalau nampak kelainan pada anak.

2mo ago

betul jugak kan. terima kasih for your advice 🥰

rse pergerakan normal je tu ..biasa sawan mcm kejang2 gitu ..sawan dtg kalau mmg ada penyakit ataupon demam suhu tinggi ..nk refer tiktok boleh tpi make sure baca komen, refer google and doktor smula ...tk boleh refer 100%