Terasa MCM kepala dah kat bawah??33m4hari...dh yg sama?

Sy 33m4 hari.rasa CM kepala bby dh kat bawah,menekan pundi kencing,dh kencing nak kencing lagi..pas tu jalan pun susah,perut cramp je..bawahpun skit ada x sm CM saya????

12 Balas

Saya pun jd benda yg sama 33weeks due 17/12 ni..perut ni nk cram n ngilu je..kencing ni xpyh ckp la mmg dh kerap sgt2..nk bgun pun pyh sakit tulang punggung n pinggang..kdang2 duduk saja2 pun bby tekan sakit habis ari2 n bdenyut2 je bhgian servik tu..baring kiri xkna baring kanan xkna tp xpe la pgalaman..lain ank lain cra sakit nya..

normal kalau kepala baby kat bawah akan rasa macam tu puan , saya pun kadang tu ada rasa ngilu dibahagian ari2 dan kerap kencing 😣 lagi2 kalau baby dia bergerak atau mengeras memang akan terasa tapi baby belum masuk laluan lagi due saya bulan 12 nanti ..

2y ago

semoga dipermudahkan urusan kita semua

sama.. sy scan 28w haritu kepala baby dh kat bawah, no wonder la baru berjalan xsmpai beberapa minit dh rasa mcm time tu jugak nk kencing, padahal baru je lepas kencing🤣 jalan pun sikit² masuk bilik air.. kalau kat luar, paksa la jalan sikit² smbil tahan

masa chek up sis xcuba tnya dokter ke baby dh ke bawah atau blm??... sy 27week baby dh ke bawah... smpai dokter ingt uri terlalu ke bawah rupanya baby dh turun

Sama sis. Saya duk scan mmg kepala baby dah kebawah. due 13/12 💕. Kadang rasa ngilu je kan dia menekan kebawah. hehe. kena rajin ulang alik toilet.

Sya skrng pun 33w2D..perut selalu cramp yg mcm sengugut tu dan selalu sakit bahagian atas perut😭😭😭 kadang bosan jgk hadap sakit NIH😖😖

selalu masa checkup misi akan inform kepala baby dah ada dlm laluan atau pon belom. boleh cuba tanya misi nanti utk next checkup☺️

normal..sy 33w4d..kepala bby dkt bawah dah..sikit2 nak tkencing🤭perut asyik cramp ja pastu asyik nak tberak

next week bru chekup.sebelum ni kpla bby kat atas...tu yg risau.2,3 hari ni...terasa CM kat bawah menekan-nekan je,jln pun susah

sis sama dgn sya skrg ni. sakit bawah perut. asyik nk kencing. skrg dh 36 minggu.