Perut mengerat n tegang bila berjalan trlalu lme

Sy 23w.. normal ke bile kita jalan perut jdi menegang n mengeras.. kdg2 klau kluar dgn husb bolh g 1 kedai je.. xlarat dh nk pusing2 mall mcm sblom2 ni.. brdiri lme pon dh xlarat.. mmg mcm tu ke?? Kdg2 risau tngok org laen elok je.. #firstmom

2 Balas

normal sis,sbb saya tanya doc..kecuali klw selalu mngeras 5minit or 1jam sekali tu xnormal..klw byk bjln or posisi duduk or baring kita trlalu lama..baby akn mngeras..sbb sy mngalami nye n btnya terus dkt doc..tu jwpan dr doc .

Alami yg sama. Kadang tegang sangat sampai jadi gatal dekat pusat dan sampai senak juga. Penyelesaiannya, duduk la sekejap.