Muntah terok dan Tak makan

Sy 17 weeks. Tak mkn dh seminggu just minum air. Sbb sy alahan truk ngn muntah jdi sy tkdpt nk mkn dn sy langsung tak bole telan mknan. Sumpah down sbb pikir psl bby. Tktau nk wat cmne..mcm2 dh buat tp still sama :(#firstmom #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

sis cba try watermelon buat jus tnggu sejam mcm tuw bru mkn sikit..xboleh mkn nasi,,mkn benda lain yg penting ada isi perut... watermelon boleh menaturalkan asid.. sy pun mcm tuw jga sebelum ni smpai berat bdn turun.. tp Alhamdulillah baby ok jga.. & skrg msih lg muntah² tp xsekerap sebelum ni..

boleh try mnum susu materna tu .. and try makan buahan jugak ..