Chemical free skincare

Any suggestions untuk chemical free skincare sebab first time mommy to be☺️#firsttimemom #pleasehelp #firstmom #ingintahu

6 Balas

Saya pakai Marykay .. cumanya skrang sy pakai benda basic je .. cleanser softener dgn moisturizer .. sunscreen, serum saya stop kejap.. klu skincare dari drug store should be okay sy rasa.. check ingredient skincare tu ada x active ingredient yang xboleh utk pregnant mom..seingat sy oxybenzone xboleh sbb tu sy stop sunscreen sbb mostly skincare yang ada spf ada active ingredients yang x sesuai utk pregnant mommy.. semoga bermanfaat 😊

2y ago

Thank you ☺️ dah stop sunscreen dari awal tau pregnant. Yang problem tu risau saya guna skincare safi dan bio essence serum ja buat masa ni..

hi, saya guna Drs Secret. botanical. selamat insya Allah. kalau berminat blh tanya lebih lanjut sbb sy penjual Drs Secret 🫶🏻

2y ago

biasa kami akan rekomen ikut skin type. sbb tiap orang berbeza skin type kan. nak ckp mahal, yes mahal tapi sgt worth it. sy dah pakai since hujung bulan 1/2022. byk perubahan blh nampak. muka jd xkusam dah. selfie skrg pun yakin dh xpayah guna filter 🤭 dan mmg save for pregnant women.

Kalau saya trus stop banyak n tak pakai skincare sngt, basuh kdg pencuci muka jenama wardah tu je. 🤭

2y ago

betul jugak, tapi kdg rasa tak nk pakai apa langsung, kalau sya bnyak hsbnd yang lebih detail, saya yang banyak cincai, kdg ubat gigi pun hsbnd srh guna yg tak kuat sngt.🤭

Sy biasa pkai ad chemical sblum pregnant. Skrg aiken prebiotic tu. Nasib sesuai.

2y ago

Before this yg sebelum tau pregnant memang ada try aiken tu tapi tak sesuai pula dengan kulit🥴

Saya pun first time mommy to be..Sekarang consume Sukin..

2y ago

Sukin tu nama brand?

Click the fourth icon below to learn the Mama's choice

2y ago

Sure will do☺️