ikut pantang kampung...

stress kekadang terlalu bnyak mulut, masa pantang ni tak di bagi langsung minum air putih kena minum air rimpah rimpang, lepas tu masa pantang ni tak di bagi guna kipas angin, baby saya sampai menangis rewel kena panas, org tua2 cakap bagus bby mcm tu biar cepat membesar, aku kasian dgn bby pasal berpeluh panas 😭 aku tak ikut cakap dorang kata aku degil, ini tak boleh itu tak boleh, kalau aku lawan jadi gaduh #firstmom #firstbaby

3 Balas

buka je kipas hat slow tu bukan buka yg kuat2 kan. memang musim skrg panas..sy pantang dgn suami, skrg hari ke 16 pantang sendiri. rasa tenang je. takdak stress. sabar byk2 awak. pantang gn org2 tua byk pantang larangnyee. 🥲

2y ago

saya pantang 15 hari beza sehari ja kita 😊 apa boleh buat kena sabar, sebab bkn saja dari family yg komen tp orang2 kampung yg datang melawat..

xyah ikut ckp org sis.. jgn kerana mulut org, ank kita yg 'seksa'.. hmm.. penat btol time pantang ni...

2y ago

penat sebab ramai mulut yg komen bgini begitu, nak mkn buah pun x dibagi 😭

bukak je kipas. ruam nnti bby tu.

2y ago

ruam panas la tu. nnti kesian bby.