Spotting AGAIN 10w

spotting saya baru stop 5 hari lepas n then datang balik. Sebelum ni spotting saya dah pernah pergi klinik swasta 2x (berbeza) n dah buat scan baby so far okey. 2 minggu spotting on off sampai buat buku pink kt KK. Saya bagitahu doc KK yang saya spotting n Doc tak bagitahu punca sebab apa dia suruh saya monitor spotting tu. suruh keep on duphaston. repeat scan 2w lagi. first time buat buku pink time tu memang penat. Sekarang spotting tu datang balik tak tahu punca apa sebab tak buat pape keep bedrest makan ubat mcm biasa, idk. esok pagi juga pegi terus emengency hospital ! Doakkan saya permudahkan urusan saya esok. harap kandungan saya baik baik. #firstmom #bantusharing #pleasehelp

4 Balas

hi there. saya pun macamtu. kalau banyak jalan/naik kereta more than 30mins, mesti akan spotting/bleeding terus. saya pergi klinik swasta yang memang pakar sakit puan. follow up kat sana. so far memang ada subchorionic hematoma (blood clots dalam rahim). biasanya memang kena bedrest, and less physical activity. keep makan ubat utk kuat rahim. and selalu dr akan bagi suntikan utk kurangkan pendarahan tu. kalau pergi emergency, yang attend gynae okayla. kalau mo biasa saya kadang rasa cam no point haha. tapi yang paling penting kena jaga jaga. sebab spotting @ bleeding ni threatened misscariage/abortion. jaga sebaik mungkin, elakkan kerja berat @ stress. keep positive. saya cuti dari kerja dah nak masuk 4 bulan utk kebaikan kandungan 🧘🏻‍♀️ in shaa Allah, moga kandungan kita semua sihat dan baik baik saja. aamiin.

sama macam saya . dia berhenti lepastu jadi balik . tpi doc cakap normal as long dia tak keluar ketul2 n mcm isi perut ikan tu ..

semoga dipermudahkan segala urusan amin 🤲🏻

xperlu nk tgu esok. terus je pegi emergency.