Breastmilk habis

Sorry just want to vent out feelings.. i was a EP mom to begin with.. anak tak nak latching langsung.. because i czer and with both wrist dequervain kurang usaha latching juga.. masa pumping also susu cukup2.. dah kena topup with FM..sometimes sedih juga tgk ade yng dapat sekali pump 8oz.. dah atart keje lagilah kurang sehingga tak boleh cope with pumping and susu habis masa anak 4 months 20days#firsttimemom #wishsomeonetaughtmesecret #nursekktakajar #sakithati #momguilt

2 Balas

Hi, sy epmom juga, tgh fighting utk naikkan supply juga, sbb setiap kali pam cuma dpt 1oz. Memang salah saya tak jaga waktu pam sebelum ni tapi saya ada sebab tersendiri, lain org lain gaya hidup. Skrg tgh usaha utk banyakkan semula susu, baru day 3 saya pump utk 3 jam sekali. Tgh cuba istiqamah, setiap hari selitkan power pumping. It's so terrifiying that my milk doesn't come up at first macam dah kering, tp harini mula dah nampak sikit. So fighting mommy. Reset your mind nk adakan susu semula. I pun topup FM juga. Its okay kalau org lain boleh dpt banyak, kecemburuan kita tak merugikan mereka pun. Jadi kita kena kuat, I've been in your situation n I faham sgt² the struggle utk cope dgn timing pump. Kalau awak nak adakan susu semula awak kena kuat, saya hari² tgk youtube how to increase milk supply supaya boleh motivate diri saya, sebab setiap vdeo content lebih kurg sama je, cuma just nak amik semangat kan. Pape pun you're the best mommy ❤️

12mo ago

thank you so much for your kind words.. 🥰

Ep mom mmg power. I have a friend mmg dia ep for so long. Ada yg ckp boleh cuba buat power pumping utk banyakkan semula susu. But for me puan buat yg terdaya je jgn paksa diri. Formula milk pun ok asalkan baby kenyang. 😇

12mo ago

thank you so much for yr kind words.. 🥰