Pendarahan kecil

Sorry nak tanya, saya dah 16 minggu. Dari awal checkup sampai sekarang still air kencing ada darah. Tpi klinik still xdpt kenalpasti darah dari mana. Then, haritu check keputihan doc cakap dekat miss V kemerahan. Doc cakap mungkin dari situ. So harini, kencing pastu lap still ada darah tapi sikit je. Tanda2 gugur ke? Atau rahim tak kuat? Bahaya ke? Risau sangat. So kene buat apa eh? Pergi check baby ya? #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #firstmom

3 Balas

Sy pun bgtu sis.. masa kndungan 8minggu, ada turun brown spotting.. ingatkan sbb sy batuk2. Bila doc check kata cervix erosion. Brapa hri lepas tu, spotting tu bertukar jadi bleeding. Last2 gugur masa 9minggu. Rasanya sis kena pegi check lagi kot sbb bila 2nd trimester ni, doc blh bagi ubat kuat rahim..

Saya pernah macam ni , kadang brown discharge , kadang campur darah . Dr buat Pap smear , cervix tertutup okay.Rupanya ada Cervic Ectropion. Boleh jadi punca bleeding juga .Sis boleh dapat kan second opinion kat Klinik lain. So takdelah risau and overthinking .

Better gi la check, sy sblm ni 2 kali gugur now kandungan ke tiga ni trus ke klinik and minta doc duphaston. Alhamdulillah sihat smpai skrg, moga sihat smpai bersalin nnti🤲🏻..