Braxton Hicks tu perut mengeras kan ?

Sorry nak tanya mana2 mummy yg ada pengalaman. Perut mengeras tanpa rasa sakit tu dikira braxton hicks kan ? Sebab baru2 ni kita rasa sakit mcm contraction, sakit dia tak boleh nk ckp menangkap dari pinggang sampai ke bawah ari2 and plus perut mengeras betul time tu tapi tak sempat kira bape saat. Ada pantau takde keluar lendir apa2 and takde lagi dah rasa sakit contraction tu.. #firstmom #firstbaby #bantusharing

5 Balas

biasa tu sis.. sy pegang petua ni, klo asyik sakit je, sis g mndi air suam.. klo hilang tipula tu.. klo sama je rs, sis pergi pac utk check.. Lebih baik check sis, dlu sy xth, sy ingat tipu2.. tp nak tidur pn sakit.. buat semua xkena.. ada dlm 10jam kot. Last2 pagi tu sy xleh bangun. Nsb hsbn xg keja lg.. ambulance dtg amik sy.. lps 3jam bersalin normal, tp baby survive 3hari je.. jadi sis amik la pengajaran dr kisah sy ni....