Braxton Hicks tu perut mengeras kan ?

Sorry nak tanya mana2 mummy yg ada pengalaman. Perut mengeras tanpa rasa sakit tu dikira braxton hicks kan ? Sebab baru2 ni kita rasa sakit mcm contraction, sakit dia tak boleh nk ckp menangkap dari pinggang sampai ke bawah ari2 and plus perut mengeras betul time tu tapi tak sempat kira bape saat. Ada pantau takde keluar lendir apa2 and takde lagi dah rasa sakit contraction tu.. #firstmom #firstbaby #bantusharing

5 Balas

perut mengeras berserta skit pinggang tpi dia x kerap .. dia dtg kejap je dahtu hilang tu braxton hicks .. if kerap dlm 1 jam tu dia dtg byk kali then dah ubah posisi pon still jugak skit tu dtg tu contraction btol .. tu je beza dia .. andai skit dtg , try ubah posisi mcm berdiri ke duduk ke baring ke tgk ada lagi x skit tu dtg .. and pantau 1 jam brapa kali skit dtg