Mommies nak tanya…

Sorry kalau soalan ni pelik. Sy mmg pelik sikit, sbb ni first time nak bersalin hehe.. kalau ada bukaan tu kite boleh rasa ke private part tu macam terbuka? I mean kalau raba dgn tangan tu boleh tau eh? Plis la jgn ckp suruh doktor check, sy nak tahu jee. Sy belum masa nk bersalin lg, belum ada tanda . #sekadaringintahu #bantusharing #firsttimemom #adhdmom

2 Balas

Kita xrasa pun prvte kita trbuka and rsenya xde kot org raba dgn tgn. klau jln tgh buka, kita tgh sakit pinggang cramp perut gila2 msa tu. Doc yg akn check brpe2 cm buka tp xseluk slalu. Bila dh smpai msa bby nk kluar kita akn rsa nk meneran yg tramat sgt. Auto jd mcm tu😁

3mo ago

Oo ek haha.. sy tertanya2 sbb ade kn org baru sikit buka jalan tp x kne tahan wad lg.. boleh balik rumah..terasa nk tahu apa yg dirasa time mcm tu . Kot la masa pegi kencing tu bleh rasa ke cane heheh

tak pernah raba pegang, tapi rasa tighten, cramp, macam baby push nak keluar. 🥺😅