Sminggu lepas period ada simptom sakit payudara, sakit pinggang,hilang slera makan on first 2 week

Sminggu lepas period, Sy ada simptom pyudara on off sakit especially lepas makan.. kalau berdiri lama, sakit pinggang, bawah perut rasa xslesa.. malam2 rsa susah nak tidur.. minggu ni dah minggu ke 2 rasa mcm ni.. bila check air kencing, masih single line.., sedang ttc.. adakah ini simptom early pregnancy? #bantusharing #SeriusTanya

2 Balas

Hi awk sy jelaskan sedikit ya, sebulan sekali kita akan hasilkan satu telur waktu subur. jika awak dah period maksudnya telur bulan lepas dah gagal disenyawakan.. jadi, awk kena tnggu telur seterusnya iaitu pada waktu subur , waktu ni awk kena bersama suami.. lepastu awk tnggu smpai tarikh next period datang waktu ni baru awk boleh buat upt sekiranya period tak datang. waktu subur ialah pada lebih kurang 7 hari selepas hari terakhir period. atau 14 hari sebelum period yng seterusnya. harap membantu ya. semoga ada rezeki insyaallah.

Awk tunggu dulu dlm beberapa hari. Lagi 2 hari atau sehari nak next period tu awk test urine awl2 pagi dan tgk. Mcm sy lps 2 mggu period tu sy kerap mengantuk dan tidur sgt awl. Breast rasa tak selesa. Tp mengantuk yg amat tu ya. 2 hari sebelum sy test positif. Semoga ada rezeki awk insyaAllah.