Pakaian UTk bayi baru lahir

Slmt ptg.Nak Tanya UTk persiapan pakaian bayi akan lahir kena Warna putih ke? Ada dengar mesti Warna putih sahaja. Minta tlng mommies jawab kan. Plan deliver kat hosp Kerajaan.

12 Balas

hi sis . takkesah pun nak beli colour apa sebenarnya . tapi ramai yang galakkan beli putih sebab takut doct scan gegirl tapi yang keluar nanti tiba" boy nanti baby terpaksa pakai baju pink 😂 so better beli putih

Sebenarnya pakaian ni tak kesah, atas kita . Cuma kalau baby lepas lahir ada kuning, better pakai pakaian warna putih dulu . Takut colour colour ni makin naik kuning dia . Tu je rasa .

3w ago

I see. Nak beringat boleh, tapi jangan percaya. Mitos je awak.

ok je mana mana warna, beli unisex colour lagi selamat hehe. white, beige, cream, grey, soft orange. macam saya 4x scan girl tapi latest scan doc kata macam boy 😂

4w ago

doc haritu gelak kat saya sebab orang sekeliling kata bentuk perut tak macam girl sebab lonjong and dari belakang tak nampak pun pregnant 😂 bentuk perut ni selalu orang dulu dulu jelah teka, sebab susah nak scan kan. jadi kita tunggu jelah baby keluar haha, takpe kalau puan dah beli baju girl, if keluar boy pun, simpan jelah baju tu untuk adik dia if girl nanti 😂 or pakai je hahahah

Kalau petua orang dulu dulu, Jgn bg baby baju warna kuning, Takut jaundice. Tp tu lah. Saya dulu tak bg baby baju kuning pun prolonged jaundice juga 😅😂

tak kisah warna apa pun sis. cuma macam saya, saya prefer putih masa first day kononnya mcm first time dia lahir, putihkan suci and bersih. gittewwww.

Dngar mana sis, hehehhe.. Kita punya anak suka kita lah nak bagi pakai apa hahahahahha.....bebas je sis.

tak pernah pula dengar kena pakai warna tuh je.rasanya ikut suka kita nak bagi pakai warna apa pun. 😅 .

warna kuning bole ke....sebb dengar org kata xbole pakai kan warna kuning nanti baby makin kuning

3w ago

org Tu Tanya je Kan ,nk gelak2 pulak kepoh

ikut suka kitalh ank kita nk bgy pkai wrna ap bju ap.. xmau bgy pkai bju pun ank kita🤭

semua warna boleh.. if tak tahu gender lg boleh beli warna unisex.