Salam...Ada benda nak tnyak skit...

Slamat hri raya yg ke2 maaf zahir dan batin... Nak tnyak skit,klau time mngdung ni ada gdm on diet dgan ada drah tnggi tpi HB 11..klau bersalin nanti bleh ke bsalin normal..? Risau pulak sebab skarang dah 32week...#bantujawab #SeriusTanya

3 Balas

kalau tak ada komplikasi dari conditions tu selalunya boleh bersalin normal. kena tengok perkembangan sis & baby sepanjang pregnancy ni sampai bersalin nanti mcm mana.

Wassalam. Saya pun ada gdm on dc juga. Doc saya ckp boleh je bersalin normal cuma xboleh overdue. Xboleh bersalin normal kalau baby besar or ada komplikasi lain.

6mo ago

skarang ni mkan pun tak bnyak,org asyik ckap dh krus nnti bby kecik klau lahir.. 🤦‍♀️ rsa risau pulak klau bby kecik lhir nnti...

Bergantung pada situasi awak nanti. Checkup nanti minta advice doktor ya.