Mcm mana rasa sakit nak beranak atau braxton hicks ?

Skg pregnant 34 weeks smlm tiba tiba terasa mcm nak teran lps tu baby mengeras tp kejap je .Kalau berterusan mmg plan nak ke hospital pagi ni dh xde rase pape dh . Itu false contractions ke apa ? #firstmom #pleasehelp #firstbaby

1 Balas

Braxton hick rasa sekejap je pastu hilang. Jarak tempoh sakit pun lama. Kalau real contraction, rasa sakit yang kerap. Jarak tempoh yang dekat. Boleh jadi every 2 to 5 mins. Lepas tu rasa sakit tu takkan hilang. Tukar posisi macam mana pun tetap ada rasa sakit tu. Tapi kalau awak risau boleh je pergi check.

12mo ago

Ohh rasanya smlm tu braxton hick kot . Tq info