Betul ke tangan anak jadi kudung

Hi sis smua sblom ni sy ada potong bontot siput...masak lemak cili api ..rasa teringin sangat..lpastu mak mertua dtg ..dn tiba² dia ckp knp KO potong nty tgn ank KO jadi itu lh ini lh btul ke sis² smua#seriusnanya #firstbaby #ingintahu ##firstmom #pleasehelp

4 Balas

Kelakar lah sis oii.. jgn ajar diri percaya benda2 mcm ni.. kalo sy, sy sebelom potong ayam, ikan ape skalipun melibatkan binatang, cukup bace bismillah.. kdg sy cakap2 je dgn baby” mama nak potong ayam ni dik” pastu bce la bismillah.. jgn fikir bkn2..

Blh jd khurafat sis klau percaya..kdg apa org tua ckp ni just masuk tlinga kanan kluar tlinga kiri...hbistu dh sndri nk mkn takkan nk suruh jiran potongkan pulak...

Doa yg baik2 je siss, tapayah dgr bnda2 mengarut khurafat tahyul mitos sgala adat yg tiada pun dlm AlQuran.

Tak betul, kurafat.