Trimester akhir

Sini ada tak mummy² sama macam saya. Awal mengandung tak ada alahan atau mengidam. Berat tak naik selama 7 bulan. Masuk 8 bulan berat makin naik padahal makan kurang. Sekarang 35weeks kerap sakit kepala, pedih hulu hati dan sakit pinggang sebelah kanan. Baby pulak aktif waktu cerah, waktu malam diam sampai kepagi. Normal ka ?.

3 Balas

Cuba tekan2 sikit perut atau goyang kan kaki masa baring mlm tu. Mungkin baby tido sbb dah penat main waktu siang. Mungkin tak perasan je sbb pergerakan baby tido kan.

1mo ago

nanti malam kalau baby tak gerak sayang cuba buat macam sis bagi tau. terima Kasih sis bagi petua dekat saya 🥰

Kalau rasa pattern pergerakan anak abnormal, pergi check awak

1mo ago

terima kasih sis. tak sabar nak bau baby 🥰

xde bergerak langsung ke time malam tu?

1mo ago

tak ada langsung. pagi bangun subuh dia aktif sampai ke maghrib.