kongsi pengalaman mummy2

siapa sini pernah minum air selusuh sewaktu 38weeks tapi jalan belum buka lagi? siapa ada pengalaman macam tu? dan boleh kongsi kan sikit tak cara cepat bagi jalan terbuka semasa 38weeks selain buat senaman please share tips mummy2 semua🥰

4 Balas

tak digalakkan yer mnm air selusuh klu jalan tak bukak lagi sis...waktu yg tepat adalah masa sis dah ada contraction dn dh ada bukaan baru boleh mnm...

1y ago

pengalaman anak 1st. bukaan baru 2cm,sy dah minum air selusuh. masa tu xtau lg sbnrnya x blh minum awal.kalau minum kena masa dkt LR. so lepas minum masa 2cm tu kontraksi sy setiap 3min tp bukaan tiada langsung. lebih kurang 25 jam sy kesakitan yg trlampau dgn bukaan 3cm sj. last2 selepas 27 jam menahan sakit,baru brsalin. so itu la 1st & last sy minum air selusuh. next2 anak sy tggu bukaan semulajadi sj🤣 trauma sis minum air selusuh.

saya...tp ramai kata jgn mnum sbb buatkan kita rasa sakit

ouh...masa tu awak minum tak sis??

Tak pernah minum