GENG 35MINGGU

Siapa sini geng 35minggu.. tp gdm, so kena beranak awal..heheh sebelum 39mggu.. #3rdbaby

8 Balas

GDM sebenarnya kena bersalin bila? Td doctor tu bgtau sblm tarikh due.. Kalau due esok, hari ni kena admit dh.. Kalau yg belum bersalin lg laa sblm 40w tu

4mo ago

diet control je ni

Sy 35 weeks juga tp kena bersalin awal 37minggu sebb kepala baby ukuran lilit kecil 😅 semoga d permudhkn urusan semua mommy2🥰

Saya! Kalau ikut kata doktor KK la. Saya nak tunggu kata doktor O&G hospital pula next week. Agak² boleh bersalin normal ke tak ye?

4mo ago

Tak

Sama, gdm on meds. Kena bersalin 38w. Lagi 4w je.. risau jugak. Tapi tak tau bila doctor nak bagi date utk admit.

4mo ago

kalau dah kata kena bersalin 38 weeks, maksudnye sis kena serah diri 38 minggu tu..doktor takkan bagi tarikh bila nak bersalin..ikut kata doktor kt hospital untuk induce ubat ke belon ke atau pecah ketuban terus..saya anak first gdm ubat, serah diri 38 weeks

Goodluck siss. Nanti kena induce ke? Sy dulu pun gdm beranak 37w5d heheh tp sebab jalan dh buka

4mo ago

Ha ah.. g kerja pn naik turun tangge 3tingkat.. ank fst smpai 3rd semua gdm.. tp nasib semua awal kuar.. 1st 37w4d 2nd 38w 3rd ni harap2 awal la jugak..

saya 35 minggu jgk dan ada gdm d/c..hihi..

sorry tanya sis gdm diet / ubat / insulin?

4mo ago

gdm diet.. baru ni tanya nurse sebelum 39w.. tnye doc 40w pulak.. fening...hehehe

klu mom ada gbs kena bersalin awal tak?

4mo ago

xperluuu