DIET SEBAB ADA GDM ON UBAT & INSULIN

Siapa pernh kena insulin? Sya on insulin malam sahaja sebelum tidur, bangun pagi2 subuh mesti perut lapar sangat, kalau xmkn akan gastric, tp klau hari bsp kul 8 bru boleh makan tapi bcaan mst tinggi sbb terlalu lapar sgt. Buntu sgt2#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

1 Balas

kalau lapar sgt mmg bacaan gula Akan Naik sis. biasanya pagi2 Naik Gula Tu sbb dah lama berlapar sejak semalam. try bincang dgn Dr boleh X adjust waktu untuk BSP Tu bgtau yg u lapar sgt & gastric. insyaALLAH Ada penyelesaian